Tule kirjoittamaan vuosikirjaa !

Kutsumme tutkijoita kirjoittamaan Suomen kirkkohistoriallisen seuran vuosikirjaan artikkeleita aiheesta muutokset ja murrokset kristinuskon historiassa.

Vuosikirja tarkastelee yhtäältä menneisyyden murrosvaiheita ja toisaalta muutoksia tavoissa ymmärtää, tulkita ja analysoida menneisyyttä teologian ja uskonnontutkimuksen sekä historiantutkimuksen piirissä. Olemme kiinnostuneita artikkeleista, jotka käsittelevät murrosvaiheita, niiden syitä ja seurauksia sekä muutoksen ja jatkuvuuden suhdetta kristinuskon historiassa. Käsittely voi koskea mitä tahansa aikakautta, kristillistä kirkkoa tai yhteisöä, murrosvaiheissa eläneitä yksilöitä tai murroksen aatemaailmoja. Olemme erityisen kiinnostuneita muutoksen käsitteellistämisestä sekä murrosvaiheiden tarkastelemiseen liittyvistä teorioista ja metodologisista kysymyksistä. Otamme mielellämme vastaan sellaisiin lähteisiin perustuvia artikkeliehdotuksia, jotka avaavat uusia näkökulmia aiemmin tuotettuun tietoon murrosvaiheista ja muutoksista – tai edustavat itse murrosta tutkimuksen piirissä.

Lähetä abstrakti suunnittelemastasi artikkelista sähköpostitse vuosikirja[at]skhs.fi 18.11.2024 mennessä. Abstraktista tulee käydä ilmi artikkelin aihe ja sen keskeinen uusi anti tutkimukselle: esimerkiksi lähdeaineisto, tutkimusmenetelmä tai näkökulma. Ehdotuksen lähettäneille ilmoitetaan marraskuun loppuun mennessä toimituksen tekemän esivalinnan tuloksesta. Valittujen artikkelikäsikirjoitusten tulee olla vuosikirjan toimituksessa 31.3.2025 mennessä, minkä jälkeen ne käyvät läpi vertaisarviointimenettelyn. Tekstin voi laatia suomeksi, ruotsiksi tai englanniksi.

Vuosikirjassa julkaistaan lisäksi katsauksia, kirja-arvioita ja erilaisia kulttuuriarvioita, joiden on oltava toimituksessa 31.8.2025 mennessä. Sovithan teksteistä toimituksen kanssa ennalta.  Suomen kirkkohistoriallisen seuran vuosikirja on perinteikäs kirkkohistorian alan aikakausjulkaisu, joka on ilmestynyt vuodesta 1911 lähtien. Kirjan tutkimusartikkelit käyvät läpi TSV:n vertaisarviointitunnuksen vaatimusten mukaisen arvioinnin. Vuosittain ilmestyvä teos julkistetaan seuran vuosijuhlassa tammikuussa Pyhän Henrikin päivänä.

Yhteystiedot:
Petra Kuivala, vastaava toimittaja
Annaleena Sevillano, toimittaja (kirja-arviot ja katsaukset)
Sähköposti: vuosikirja [at] skhs.fi