Suomen kirkkohistoriallinen seura toivottaa rauhallista joulun aikaa ja hyvää uutta vuotta 2025 !
Joulukorttien sijaan, olemme hankkineet Kirkon Ulkomaanavun kautta Toisenlaisen Lahjan, joka on edellisvuoden tapaan opettaja kehitysmaiden lapsille.
Vuoden 2025 ensimmäinen jäsenkirje lähetetään tammikuun alussa kaikille jäsenille. Tässä kirjeessä kuitenkin ennakkotietoa vuosijuhlasta.
SKHS:n vuosijuhlaa vietetään perjantaina 17.1. 2025 kello 17.00–19.00. Tieteiden talolla, Kirkkokatu 6, Helsinki, sali 505. Tilaisuus on kaikille avoin, eikä vaadi ennakkoilmoittautumista.
Tilaisuutta on mahdollista seurata myös etäyhteydellä. Suoratoiston linkki julkaistaan tammikuun jäsenkirjeessä sekä seuran nettisivuilla lähempänä tapahtumaa.
Vuosijuhlaesitelmän pitää professori, emeritus Simo Heininen, pohjautuen hänen syksyllä julkaistuun kirjaansa Afrikan kutsu – Ensimmäiset suomalaiset lähetyssaarnaajat.
Juhlassa julkistetaan myös SKHS:n gradupalkinnon saaja sekä Vuosikirja 2024 Kristinusko, historiallinen tieto ja tulkinta, jota jaetaan jäsenille vuosijuhlassa.
Vuosikirja toimitetaan automaattisesti niille jäsenille, jotka ovat maksaneet vuoden 2024 jäsenmaksun. Jäsenmaksun ehtii vielä maksamaan vuoden loppuun asti, ja mikäli lasku on kadonnut, voitte pyytää uuden seuran rahastonhoitajalta (talous@skhs.fi).
Vuosijuhlaillallista vietetään heti juhlan jälkeen ravintola Rodolfossa, Kirkkokatu 5. Omakustanteinen illallinen on kaikille avoin. Sitovat ilmoittautumiset illalliselle tulee antaa ma 13.1.2025 mennessä sähköpostitse osoitteeseen info@skhs.fi Ilmoitathan samalla menu-valintasi sekä mahdolliset erityisruokavaliot. Menun hinta määräytyy valitun pääruuan mukaan
Illan menu:
Alkupalat: Antipasti (V,L) Italialaisia leikkeleitä ja juustoja, marinoituja kasviksia
Carpaccio Lavarello (L,G): Ohueksi leikattua sokerisuolattua siikaa, timjamiemulsio, pikkelöityä sinapinsiementä ja fenkolia, veriappelsiinia.
Pääruoka:
Rodolfon kala (L, G) a’ 54,00€ Siikaa, mascarponerisottoa ja pieni salaatti
Rodolfon liha (L,G) a’ 60,00€: Naudan sisäfilettä, yrttiuuniperunaa ja pieni salaatti Lihan alkuperämaa: Suomi
Risotto al Tartufo (L,G) a’ 42,00€: Tryffelirisotto, sipuli, valkosipuli, tuore timjami, tryffeli, parmesan, persiljaöljy
Jälkiruoka: Tiramisu (L) tai Pannacotta (G) kauden marjoilla