Toukokuun alussa seuran kustannusjohtajana aloitti teologian maisteriksi vastikään valmistunut Anni Suni. Annin työt kustannusjohtajana ovat alkaneet vauhdikkaasti muun muassa silppurin uhkaamaksi joutuneiden kirjojen pelastamisreissulla ja jo aiemmin digitoitujen kirjojen julkaisemisella.
Mitä olet opiskellut ja mistä teit gradusi?
Opiskelin Helsingin yliopistossa teologiaa pääaineenani Suomen ja Skandinavian kirkkohistoria. Vuosi sitten palautettu pro gradu -työni käsitteli kristinuskon kuvauksia 1920-luvuilla julkaistuissa kaunokirjallisissa teoksissa, jotka sijoittuivat tapahtumaympäristöltään Helsinkiin. Teologian ja kirkkohistorian lisäksi olen opiskellut laajasti kotimaista kirjallisuutta ja vähän vähemmän teoreettista filosofiaa.
Mitkä ovat tutkimukselliset kiinnostuksen kohteesi?
Aion hakea jatko-opiskelijaksi ja tarkoituksenani on laajentaa gradusta alkanutta tutkimusta käsittelemään myös 1930-lukua. Olen kiinnostunut muun muassa kirjallisuuden ja uskonnon suhteista ja vuorovaikutuksesta, 1900-luvun historiasta sekä modernisaatiosta. Yleisemmällä tasolla kulttuurin, yhteiskunnan ja kirkon keskinäisiin vaikutussuhteisiin liittyvistä asioista riittäisi tutkittavaa varmasti loppuelämäksi.
Miten päädyit hakemaan tätä pestiä?
Tässä työssä yhdistyvät loistavasti kiinnostukseni niin kirjoihin ja kirjallisuuteen kuin tieteelliseen tutkimukseen. Tulevaisuudessa työskentely kustannusalalla niin tiedejulkaisemisen kuin muun kirjallisuuden parissa kiinnostavat minua erityisesti. Seuran vuosikirjat ja julkaisut ovat olleet tuttu näky jo lapsuudenkodissa, joten seurassa työskentely tuntuu myös hauskalta lisältä tähän jatkumoon.
Mitä odotat työltäsi?
Tiedekustantamisessa sähköinen ja avoin julkaiseminen on tällä hetkellä kovassa nousussa ja samaan aikaan myös suuressa muutoksessa. Fyysisille julkaisuille on kuitenkin ehdottomasti paikkansa. Näistä asioista oppiminen innostaa erityisen paljon.